На Херсонщині буде розроблено програму впровадження якісного і безпечного харчування дітей у закладах освіти

Відповідне доручення дав голова облдержадміністрації Юрій Гусєв під час наради з представниками структурних підрозділів ОДА. З метою поліпшення харчування дітей у закладах освіти очільник Херсонщини доручив розробити проект розпорядження щодо першочергових невідкладних заходів стосовно поліпшення харчування дітей у закладах освіти та підготувати проект регіональної цільової програми впровадження якісного й безпечного харчування.

80% батьків не задоволені якістю харчування у школах, а 47% – хочуть змінити меню у школах, а саме: збільшити кількість овочів та фруктів у раціоні дітей та виключити з меню такі продукти, як ковбаса та сосиски. Про це під час наради щодо харчування у школах та лікарнях повідомила заступник голови облдержадміністрації Світлана Чепіга.

Крім того, Юрій Гусєв також запропонував спеціалістам Херсонщини вивчити досвід організації харчування в закладах охорони здоров’я та освіти у Польщі та Литві, щоб в подальшому запровадити за прикладом цих країн пілотні проекти в нашій області.

Автор: Вічкітова Ксенія, Департамент внутрішньої та інформаційної політики ХОДА

Інші новини

Інша мова